Contact     

Ik ben Bart

"Ik Ben Bart" is speciaal voor de ZZP'er en beginnende ondernemer. Met een klein budget help ik u aan uw eigen professionele website.
"No strings attached" - u bent vrij in wat u wilt.

 

Ik Ben Blog

Een favicon op mijn website? wat is dat?

Geplaatst door Bart Jan Botterman
Bart Jan Botterman
Administrator has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op vrijdag, 10 juni 2011 in Branding
Een favicon is een icoontje dat geassocieerd is met je webpagina. Zo'n icoontje geeft je een aantal voordelen. Het levert meer aandacht op in bookmarks en het maakt je pagina herkenbaar.

Favicon-vb-websiteHet favicon icoontje zie je in je adresbalk en indien je met tabs werkt binnen je browser is de favicon ook hier zichtbaar. Dit icoontje van jouw website kan jezelf wijzigen.

 

Voordelen
De favicon komt in de adresbalk keer op keer terug, herhaling van je brand. Herkenbaarheid wordt hiermee vergroot. Ondanks dat je Favicon klein is kan je jouw sfeer meegeven. Daarnaast valt jouw link binnen de favorieten op, de lijst die veel internetters gebruiken. Om hun interresante websites terug te kunnen vinden. De favicon creëert herkenbaarheid. Deze herkenbaarheid is ook handig als de bezoeker veel tabs in zijn browser heeft open staan. De tekst wordt ingekort en de favicon blijft altijd getoond.

favicon_tabs_vb

Favicon maken
Een favicon is een vierkante afbeelding. Naast de wat betere tekenprogramma's kan je ook een bestaande afbeelding omzetten met online hulpprogrammaatjes. De Favicon Maker is hiervoor uitermate geschikt.

Vergeet niet dat de grootte van het icoontje 16x16 px is en hernoemt moet zijn als: favicon.ico

Favicon vervangen
De favicon vervangen binnen Joomla is redelijk eenvoudig. Het bestandje moet geupload worden naar de directory waarin de actiece template wordt gebruikt. In mijn geval is dat "http://ikbenbart.nl/templates/jaolyra/favicon.ico".

Heb je vragen of kun je hulp gebruiken? neem contact met me op :-)

Misschien heb je nog toevoegingen of opmerkingen, die kun je bij commentaren geven. Alvast een dank.

0 stemmen