Contact     

Ik ben Bart

"Ik Ben Bart" is speciaal voor de ZZP'er en beginnende ondernemer. Met een klein budget help ik u aan uw eigen professionele website.
"No strings attached" - u bent vrij in wat u wilt.

 

Ik Ben Blog

handleiding - Screenshot maken en bewerken, LightShot is de oplossing

Geplaatst door Bart Jan Botterman
Bart Jan Botterman
Administrator has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op woensdag, 30 januari 2013 in Programma's derden

Je kent het wel, je ziet info op een website staan of informatie die je wilt bewaren. Hoe bewaar je die info nou? Een screenshot biedt daarvoor een simpele oplossing. 

Op de web zijn veel van dit soort programma's te vinden. Allen met hun eigen mogelijkheden en toepassingen. Zoals ik al in een eerdere videoblog Awesome screenshot aanprijsde, wil ik nu de aandacht vragen voor Lightshot.

Lightshot iLightShot downloads een klein programmetje wat je installeert op je computer. Dit programmaatje activeer je door op de PrtScn knop te drukken op je eigen toetsenbord. Gevolg is: het scherm verduister iets en je kunt zelf kiezen van welk gedeelte van je scherm een afdruk wilt maken. Dit vlak kan je daarna nog aanpassen aan jouw wensen. Eenmaal een screen shot gemaakt, dan krijg je verschillende oties open om de afbeelding:

  • te bewerken
  • op te slaan op de computer of in de cloud
  • te printen 
  • kopieren 
  • of direct te delen op de verschillende Social Media

Je hebt wel een internet verbinding nodig. Lightshot start bij bewerken de browser op en de editing gebeurd met een online programma.

Naast het losse programmaatje kun je Lightshot ook als Add On (toepassing) in FireFox en Chrome gebruiken.

Naar de website van LightShot en ook voor de downloaden

LightShot homepage   

0 stemmen