Contact     

Ik ben Bart

"Ik Ben Bart" is speciaal voor de ZZP'er en beginnende ondernemer. Met een klein budget help ik u aan uw eigen professionele website.
"No strings attached" - u bent vrij in wat u wilt.

 

Ik Ben Blog

Mobile QR Code - contact en marketingtool

Geplaatst door Bart Jan Botterman
Bart Jan Botterman
Administrator has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op woensdag, 28 december 2011 in Marketing

vcard ikbenbart - klik voor vergrotingSnel de bezoeker/klant naar een lastige website sturen, informatie snel toegankelijk makelijk of de klant direct stimuleren om online te shoppen. De QR Code helpt je hierbij. De QR Code is makkelijk aan te maken en toe te passen. En steeds meer op straat te zien.

De streepjescode kennen we allemaal, de QR Code wordt langzaam bekender in de markt. Een schitterende marketingtool waarmee je eenvoudig grotere boodschappen kan meegeven. Met deze tweedimensionale streepjescode stap je met de smartphones van nu eenvoudig over van papier naar digitaal. Of het nu je v-Card is, een product in je webwinkel of een GoTan recept, het kan allemaal.

De QR Code staat voor 'quick response' code, met de juiste applicatie wordt de code met een 'snelle reactie' omgezet in een digitale boodschap.De QR Code is ontwikkelt door het Japanse bedrijf Denso-Wave die hiermee een upgrade uitvoerde op de eenvoudige streepjescode. 

De streepjescode kent iedereen wel van de supermarkt, het product wordt hiermee snel digitaal herkent aan de kassa. Het product wordt herkent en de prijs wordt automatisch weergegeven. Bij de streepjecodes is de lengte niet bepalend voor de code, wel de breedte van de streepjes en de grootte van de tussenruimte. De ruimte is beperkt en de mogelijheden zijn hiermee beperkt.

Tweedimensionaal
De puntjes van de QR Code worden gelezen in zowel horizontaal als verticale richting. De precieze plek van een punt in de QR Code staat dus voor een bepaalde booschap. Hiermee vergroot je de mogelijkheid om meer informatie in de boodschap mee te geven dan in de ééndimensionale streepjescode.

QR Code url: ikbenbart.nlIn een simpele QR Code past een zinnetje of webadres en heeft de grootte van zo'n 2,5 cm. Je kan ook veel meer info in de QR Code stoppen (meer dan 4000 kakarters). Het geen is wel dat de afbeelding dan ook veel groter wordt en de camera die de tekst moet ontcijferen ook van betere kwaliteit moet zijn.

Vaak wordt dan ook gekozen voor een eenvoudige QR Code die makkelijk te lezen is en waarmee je de bezoeker naar een bepaalde webpagina stuurt.

QR Code lezen
Om de QR codes te lezen zijn er voor de smartphones van vandaag allerlei applicaties te downloaden waarmee je direct toegang krijgt tot de informatie opgeslagen in de QR code. Deze applicaties herkennen de inhoud van de code en maken het mogelijk om gelijk actie te ondernemen. Dit kan zijn:

  • web url: de betreffende webpagina wordt direct geopend
  • mobiel telefoonnummer: je krijgt de vraag om het nummer te bellen
  • v-Card: contactgegveens zijn zichtbaar, gelijk opslaan als contact
  • tekst: bv de recepten van GoTan

Deze applicaties zijn vaak gratis, en binnen de verschillende (iphone, android, google) telefoonsystemen te downloaden. Ook voor op de compter zijn er programmaatjes te vinden. Dan kun je met behulp van je webcam of afbeeldingen te QR Code lezen (bv Quickmark).

qr-code-shopQR Code maken
De QR Code kun je ook zelf maken, naast de programma's kun je ook gewoon via webpagina's de gewenste codes maken. De QR Code wordt dan als een afbeelding gegenereerd. En deze afbeelding kan je dan weergeven op een affiche, visitekaartje, folder of zelfs ook gevel.

Deze boodschap die je wilt meegeven kan alleen een naam zijn, email-adres, een webadres, complete v-Card (digitaal visitekaartje) of zelfs complete teksten.

Handige links
Hieronder staan een aantal handige links, wil je meer info neem dan contact met me op. Ik help je graag.

Wil je delen?
Heb je een mooie foto van een QR Code, een lumineus idee of gewoon een opmerking. Deel deze met de lezers en geef hieronder jouw reactie. Dank je wel alvast.

0 stemmen