Contact     

Ik ben Bart

"Ik Ben Bart" is speciaal voor de ZZP'er en beginnende ondernemer. Met een klein budget help ik u aan uw eigen professionele website.
"No strings attached" - u bent vrij in wat u wilt.

 

Ik Ben Blog

SEO - gebruik meta tags in Joomla

Geplaatst door Bart Jan Botterman
Bart Jan Botterman
Administrator has not set their biography yet
Gebruiker is momenteel offline
op donderdag, 15 september 2011 in Social Media

Een website gebruik je om jezelf te tonen en vindbaar te zijn. Om te zorgen dat je goed gevonden wordt of dat de googlelaars op jouw link klikken moet je gebruik maken van de mogelijkheden die Joomla je bied.

Elk artikel binnen Joomla heeft de eenvoudige mogelijkheid om informatie (metadata) aan mee te geven. Het is iets wat veel mensen veregeten of zelfs niet weten dat die mogtelijkheid bestaat. Dus bij deze :-)

Google geeft ook aan dat de vindbaarheid en scoring wordt vergroot door het systematisch toepassen van deze regels. Uiteraard zijn er meer zaken die dit vergroten, die bespreek ik nu niet.

google-metadata

 

Hierboven zie je duidelijk hoe de website beschreven wordt binnen de zoekopdrachten van Joomla. De omschrijving is dan ook van belang om die per pagina aan te passen. Met e pakkende tekst die de bezoeker "uitdaagt" om verder te lezen.

Joomla

Joomla is er op ingericht om de metadata en titels eenvoudig te bewerken. Zowel de titel als de metadata. Als eerste wil ik wat vertellen over de titel van een artikel (dus titel webpagina).

Titel

Joomla-titel

 

In de bovenstaande afbeelding is het Titel-gedeelte bij het bewerken van een artikel weergegeven. De titel komt terug bij de opmaak van de pagina. Op de pagina als ook in de HTML_code die gelezen wordt door Google. De Alias wordt weergeven in de URL van de website als bepaalde instellingen gedaan zijn.

Praktische tips:

  • Beschrijf de inhoud van de pagina nauwlkeurig. Kies dus een titel die het onderwerp van de pagina onmiddelijk duidelijk maakt.
  • Gebruik unieke title-tags. Alle pagina's moeten een unieke title-tag hebben. Google weet dan precies waarin deze pagina van de andere pagina's op de betreffende site zich onderscheid.
  • Gebruik korte beschrijvende titels. Door een korte goede informatieve titel voorkom je dat Google alleen een gedeelte weergeeft in het zoekresultaat. Het aantal is max 8 woorden.

Metadata

De meta-tag met de paginabeschrijving biedt Google en andere zoekmachines een korte samenvatting van het paginaonderwerp. De titel bevat een aantal woorden. De metadata beschrijving kan bestaan uit een paar zinnen. Deze informatie is zichtbaar in het zekresultaat (zie de afbeelding boven).

Joomla-metadata

Hierboven staat een afbeelding van een artikel wijziging binnen Joomla. Aan de rechterzijde gekenmerkt door de verschillende opties die kunnen worden aangepast. Eén daarvan zijn de Metadata gegevens. Bij de beschrijving geef je de korte beschrijving van de pagina. Bij de Trefwoorden gef je een aantal woorden aan die zorgen voor een betere vindbaarheid. Bij de Trefwoorden geef je een klein aantal woorden weer. Deze zijn gescheiden door een komma.

TIP ! hogere scoring door de trefwoorden voor te laten komen in tekst/ titel/ beschrijving.

Let ook op dat de webmaster de HTML codes moet aanpassen. Hierbij moet Google en andere zoekmachines verteld worden dat zij de juiste informatie gebruiken. Zodat Google niet meer de DMOZ-gegevens weergeeft.

0 stemmen
Tags: Niet getagged